Składniki: - 2 duże marchewki - 1 korzeń pietruszki - 1/4 selera - duża cebula - 2 ząbki czosnku - 1/2 puszki kukurydzy - 1/2 puszki czerwonej fasoli - 1/2 kg mięsa mielonego - 1/3 szklanki przecieru pomidorowego - 4 łyżki keczupu - olej do smażenia - papryka czerwona łagodna w proszku - zioła prowansalskie - sól - pieprz - Do warzyw z mięsem dodać przecier pomidorowy, keczup, sól, pieprz, paprykę w proszku i zioła prowansalskie oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Na koniec dodać kukurydzę i fasolę. - Gorącym sosem przekładać ciepłe naleśniki, podawać polane keczupem lub posypane serem żółtym. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju dolać niewielką ilość wody i dusić do miękkości.