Sernik na bitej śmietanie

Wiesław

Ciasta

04.10.2018 19:48

Sernik na bitej śmietanie

Bita śmietana sprawia, że jest puszysty i delikatny 1 kg sera białego półtłustego 400 ml śmietanki 30% 10 jaj 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 2 budynie śmietankowe cukier waniliowy herbatniki Ser mielimy dwukrotnie. Następnie osobno ubijamy białka na sztywno i stopniowo wsypujemy 1 szklankę cukru pudru i cukier waniliowy. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, przekładamy do masy i delikatnie mieszamy, aby ciasto nie opadło. Żółtka ucieramy z 1/2 szklanki cukru pudru na puch. Sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 40 min.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.obzarciuch.pl/2018/10/sernik-na-bitej-smietanie.html