Kapuśniaki

Alicja
Obiad
18.02.2017 12:23
Kapuśniaki

Składniki Ciasto - 1 kg mąki - 50 g drożdży - 2 łyżki cukru - 1 szklanka śmietany w temperaturze pokojowej - 1 margaryna - 1-2 jajka - 1-2 żółtka - szczypta soli - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - mała główka białej kapusty - ok. 500 g ugotowanego w rosole mięsa z kurczaka - 2 cebule - olej - vegeta - sól - pieprz - mielony kminek - 1 białko - kminek Przygotowanie Farsz Kapustę szatkujemy na ok. 3-4 cm paski i gotujemy, aż zmięknie. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w 180 st. C przez 40-45 minut, aż się zrumienią. Margarynę obtaczamy w mące i trzemy na tarce o grubych oczkach. Mięso mielimy w maszynce, a cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Wykładamy farsz, zwijamy rulonik i zaciskamy na końcach. Przepis na barszcz czerwony możecie znaleźć TUTAJ. Gdyby farsz był zbyt wodnisty możecie dodać garść bułki tartej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://czekoladowa---muffinka.blogspot.com/2017/02/kapusniaki.html