Przepis na Tartę z masą cytrynową znalazłam na blogu Przepis na Tartę z masą cytrynową znalazłam na blogu Dokładnie mieszamy do uzyskania struktury mokrego piasku 3) Pokruszonymi ciastkami z masłem wylepiamy spód i boki formy do tarty, wstawiamy do lodówki na około 20 minut 4) Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzącej wody i odstawiamy do ostygnięcia 5) Do gorącego budyniu dodajemy sok wyciśnięty z jednej cytryny oraz 1/4 kostki masła i mieszamy do połączenia składników 5) Masę budyniową wykładamy na ciasteczkowy spód tarty, na to kładziemy umyte owoce. Sposób wykonania: 1) Herbatniki wrzucamy do blendera kielichowego i blendujemy do uzyskania struktury piasku 2) 3/4 kostki masła rozpuszczamy w mikrofali lub w garnuszku i dolewamy do zblendowanych herbatników. Składniki: - 25 dag herbatników pełnoziarnistych - budyń śmietankowy - 0,5 l mleka - kostka masła - cytryna - 2 łyżki ksylitolu lub cukru - owoce np. borówki, agrest, maliny - galaretka ka owocowa Na wierzch tarty wylewamy tężejącą galaretkę, ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki