W tym jednak przypadku marynata z piwa i czosnku okazała się strzałem w dziesiątkę. Mięso powinno leżeć w marynacie pod przykryciem przez min. 2 godziny (może także pozostać w lodówce na noc). - estragon- 2 czubate łyżki - pół szklanki piwa - 2 jajka - kwaśna śmietana 18% (20 dag) - tarta bułka- do obtoczenia kotletów - tłuszcz do smażenia Kotlety schabowe podane w takiej wersji idealnie sprawdzą się podane na niedzielny obiad . Dań z piwem robiłam już kilka, jednak z żadnego nie byłam zadowolona. Najlepiej smakuje w towarzystwie ziemniaków z wody i ulubionej surówki . Smak piwa w daniu mi osobiście nie odpowiada. Składniki: Sposób przygotowania: - schab- 4 kotlety - 4 ząbki czosnku - sól, pieprz Źródło: przepis własny Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: ok. 45 minut plus marynowanie mięsa Kotlety obtaczamy kolejno w jajku i tartej bułce.