Omlet biszkoptowy z koktajlem truskawkowym Składniki: 2 jajka szczypta soli 2 łyżki mąki pszennej masło 400 g jogurtu naturalnego 1 szklanka mrożonych truskawek cukier do smaku wiórki kokosowe do posypania Przygotowanie: Do blendera kielichowego wlewamy jogurt. Dzisiaj zrobiłam delikatny, puszysty omlet biszkoptowy, który podałam z koktajlem truskawkowym, jako dodatek w postaci sosu. Spontaniczne pomysły na śniadanie są zawsze najlepsze, nie trzeba zresztą mieć pełnej lodówki żeby przygotować przepyszne śniadanie! Podajemy podzielony na kawałki, z koktajlem truskawkowym, posypujemy wiórkami kokosowymi. Odwrócony omlet przekładamy na patelnię i smażymy nie dłużej niż 2 minuty. Do piany z białek z żółtkami wsypujemy mąkę i miksujemy, aby połączyć składniki. Prosty przepis, a w kilka minut mamy gotowe śniadanie, ale i wspaniały pomysł na podwieczorek. Smażymy na średnim ogniu przez około 3 minuty.