Domowe krakersy z czarnuszką

Agata
Przekąski
15.02.2017 15:54
Domowe krakersy z czarnuszką

Czas przygotowania: 90 minut Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki startego żółtego sera 4 łyżki oliwy z oliwek 3/4 szklanki zimnej wody 1/2 łyżeczki soli Dodatkowo: czarnuszka do posypania gruba sól morska do posypania jajko Wykonanie: Ze składników zagniatamy gładkie ciasto (gdyby było za suche dodajemy nieco więcej wody), owijamy je w folię i wkładamy do lodówki na 60 minut. Następnie radełkiem dzielimy go na kwadraty czy też inne figury 😏 i układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Zawsze też fajnie się sprawdzają serowe słone paluszki z kminkiem czy też serowe ciasteczka pastą łososiową . Dlatego podrzucam Wam bardzo prosty przepis na fajną przekąskę: domowe krakersy z czarnuszką. Ciasto wałkujemy na omączonym blacie na cienki prostokątny placek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2017/02/domowe-krakersy-z-czarnuszka.html