Hreczanyki - danie kuchni podkarpackiej

Anna
Obiad
15.02.2017 16:31
Hreczanyki - danie kuchni podkarpackiej

Kaszę gryczaną wypłukać,ugotować : zagotować 2 szklanki wody z 1 łyżeczką soli i 3 łyżkami oleju,do gotującej wsypać 1 szklankę kaszy i na wolnym ogniu gotować aż kasza wchłonie wodę. Składniki: - ok 40 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego ( ewent samo wieprzowe) - 1 szklanka kaszy gryczanej,najlepiej niepalonej - 2 jajka - 4 ząbki czosnku - sól,pieprz Umyte mięso zmielić w maszynce,dodać przestudzoną kaszę - wymieszać,dodać jajka,przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Jeśli uwielbiacie kaszę gryczaną jak my to musicie takie kotlety zrobić,gdyż nie tylko są bardzo smaczne ale i zdrowe.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jaworskaanna7.blogspot.com/2017/02/hreczanyki-danie-kuchni-podkarpackiej.html

Niespełnione zdolności kulinarne

Anna