Sałatka z kasza i zielonymi szparagami Składniki: 1 szklanka ugotowanego pęczaku 1/2 pęczka zielonych szparagów 1/2 czerwonej cebuli 2 garści rukoli listki kolendry lub pietruszki sól pieprz oliwa z oliwek ocet balsamiczny Wykonanie: Ze szparagów odłamujemy stwardniałe końcówki. Sezon szparagowy mamy w pełni, więc nie dziwcie się, że w ostatnich dniach pojawia się na blogu sporo przepisów z tym pysznym warzywem w roli głównej. Dziś na blogu sałatka z kaszą i zielonymi szparagami; tym razem użyłam pęczaku, ale możecie też dodać Waszą ulubioną kaszę. Dzisiejsza sałatka może być podana w dwóch wersjach, czyli na ciepło i na zimno. Ja osobiście jestem wielbicielką tych zielonych, więc zdecydowanie więcej przepisów pojawia się na ten rodzaj szparagów.