Smażone pierożki

Basia
Przekąski
22.12.2017 13:36
Smażone pierożki

Składniki: ciasto: - 75 dag mąki - 2 jajka - 1,5 szklanki ciepłej wody - szczypta soli farsz: - 50 dag mielonego - 1 duża cebula - garść suszonych grzybów - 1 bułka - 1 jajko - sól, pieprz Całość wrzucamy na patelnię, dodajemy grzyby i smażymy do czasu aż mięso straci smak surowizny. Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Do mielonego dodajemy namoczoną w wodzie bułkę, jajko i cebulkę. Sposób przygotowania: Grzyby zalewamy wodą i moczymy kilka godzin (najlepiej przez noc). źródło: przepis własny Ilość porcji: ok. 45 pierożków Zagniatamy ciasto na pierogi. Czas wykonania: 1 h

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2017/12/pierozki-swiateczne.html