Zupa z kapustą włoską i czubrycą zieloną

kardamonovy
Zupy
14.02.2017 11:18
Zupa z kapustą włoską i czubrycą zieloną

Podobne przepisy: Kapuśniak z soczewicą Zupa z kapustą włoską, kiełbasą i soczewicą Wegetariańska grochówka z włoską kapustą Zupa z czerwoną kapustą Jarzynowa z młodą kapustą i kalarepą Zupa z soczewicą Składniki: 2 l wody 1/3 małej kapusty włoskiej 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 marchewka 1 korzeń pietruszki 1/3 małego selera 1 łyżka czubrycy zielonej sól pieprz olej rzepakowy 100 g makaronu (przepis na 4 porcje) Dla mnie sezon zimowy to jedyny dobry czas na zupy, więc czemu nie? I najważniejsze, pierwszy raz użyłam do zupy czubrycy zielonej. Marchewkę, pietruszkę i seler kroimy w kostkę tej samej wielkości, kapustę (wcześniej obraną z zewnętrznych brzydkich liści) szatkujemy. Zupa gotowa, zawekowana, nie będę musiała siedzieć przy garach po pracy (mimo, że czasem to lubię, żeby nie było). Nie dodawajcie go do garnka z zupą, chyba że zjecie całą zupę za jednym zamachem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/zupa-z-kapusta-wloska-i-czubryca-zielona/