Smażona brukselka z pastrami Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 500 g brukselki 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 100 g pastrami lub innej wędliny sól pieprz olej do smażenia Wykonanie: Cebulę i czosnek obieramy, cebulę kroimy w piórka i szklimy na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Wiem, że nie wszyscy za nią przepadają, ale może to dlatego, że z reguły podawało się ją taką lekko rozgotowaną i polaną masłem z bułką tartą ? Dziś zapraszam Was na jedną z nich, oto smażona brukselka z pastrami. Moim zdaniem smażona lub duszona brukselka ma o wiele więcej smaku niż taka z wody. Brukselkę kroimy na pół, wrzucamy na patelnię, dodajemy posiekany czosnek.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2017/02/smazona-brukselka-z-pastrami.html