Spód sernika: 180 g ciasteczek jęczmiennych z siemieniem lnianym Sante ciasteczek jęczmiennych z siemieniem lnianym Sante 60 g roztopionego masła Masa serowa: 500 g jogurtu greckiego 250 g serka mascarpone 90 g cukru pudru 1 laska wanilii 7 łyżeczek żelatyny 1 truskawkowa galaretka opcjonalnie odrobina czerwonego barwnika spożywczego Wykonanie: Ciastka wkładamy do blendera i miksujemy z masłem. Czas przygotowania: 6 godzin Karmelizowany rabarbar: 500 g rabarbaru 100 g cukru Wtedy zmniejszamy nieco ogień i dusimy przez około 15 minut, aż rabarbar będzie miękki. Po tym czasie żelatynę delikatnie podgrzewamy i mieszamy, aż się rozpuści i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Na suchą patelnię wsypujemy cukier i podgrzewamy go, aż do uzyskania złotego karmelu.