Wyszło pysznie również za sprawą mojej ulubionej przyprawy Rozkoszna z Tradismak,którą możecie zakupić tutaj https://www.tradismak.pl/pl/p/Dobry-Smak-Rozkoszna-a-40-g/162. Składniki: - ok 900 g udźca z indyka bez skóry - 2 łyżeczki soli peklowej - 2 płaskie łyżki żelatyny - 3 łyżki przegotowanej wody - 2 łyżeczki musztardy francuskiej - 2 łyżeczki przyprawy Rozkoszna - 2 łyżeczki zielonego pieprzu Do szynkowara włożyć woreczek,następnie układać masę dokładnie ją ubijając,zamknąć praskę i odstawić na 24 godz do lodówki. Po tym czasie zagotować w garnku wodę,wyłożyć ściereczkę na dno,na to szynkowar i parzyć wędlinę w 75-80 st C ok 65 min. Udało mi się kupić już polskie malinowe pomidorki -zimą raczej ich nie kupuję,gdyż nie ma w nich nic cennego...