Ciasto jogurtowo-żytnie z jabłkami

Julianna
Ciasta
12.02.2017 9:34
Ciasto jogurtowo-żytnie z jabłkami

(albo i dwa:) Składniki: 150ml gęstego jogurtu naturalnego 2 jajka 100g brązowego cukru 100ml oleju rzepakowego 150g mąki pszennej 70g mąki żytniej pełnoziarnistej 1 kopiasta łyżeczka proszku 1 płaska łyżeczka sody skórka otarta z cytryny lub pomarańczy sok z połowy cytryny 1 duże jabłko garść porzeczek (dałam mrożone) cukier puder do oprószenia ciasta Składniki: 150ml gęstego jogurtu naturalnego 2 jajka 100g brązowego cukru 100ml oleju rzepakowego 150g mąki pszennej 70g mąki żytniej pełnoziarnistej 1 kopiasta łyżeczka proszku 1 płaska łyżeczka sody skórka otarta z cytryny lub pomarańczy sok z połowy cytryny 1 duże jabłko garść porzeczek (dałam mrożone) cukier puder do oprószenia ciasta Jabłko obrać i pokroić w mniejsze kawałki. Formę (25x13cm) wyłożyć papierem, wylać połowę ciasta, na ciasto wyłożyć połowę kawałków jabłka i cześć porzeczek. Jabłko obrać i pokroić w mniejsze kawałki. Formę (25x13cm) wyłożyć papierem, wylać połowę ciasta, na ciasto wyłożyć połowę kawałków jabłka i cześć porzeczek. Z wierzchu wyłożyć pozostałe ciasto, wyrównać, na cieście poukładać kawałki jabłka i porzeczki. Z wierzchu wyłożyć pozostałe ciasto, wyrównać, na cieście poukładać kawałki jabłka i porzeczki. Dorota, gdy zobaczyła moje ciasto jogurtowe z pomarańczami, poleciła wypróbować jej przepis na podobne ciasto w wersji fit. Obie mąki przesiać z proszkiem i sodą, wsypać do mikstury jajecznej, wymieszać do połączenia (niewielkie grudki mogą pozostać). Obie mąki przesiać z proszkiem i sodą, wsypać do mikstury jajecznej, wymieszać do połączenia (niewielkie grudki mogą pozostać).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://obiadgotowy.blogspot.com/2017/02/ciasto-jogurtowo-zytnie-z-jabkami.html