Składniki: (na formę o wym 22 x 34 cm) ciasto 250 g masła 5 żółtek 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia budyń z brzoskwiniami 1 puszka brzoskwiń w syropie 2 budynie śmietankowe bez cukru (2 x 40 g) skórka otarta z 1 cytryny 1 łyżka cukru pianka budyniowa 5 białek 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1 cukier waniliowy 2 budynie śmietankowe bez cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki oleju słonecznikowego Budyń z brzoskwiniami: Brzoskwinie wyjąć z puszki i odsączyć z soku. Do syropu pozostałego z brzoskwiń dolać wody tyle, aby razem było 700 ml płynu. 500 ml płynu wlać do garnka. Na podpieczony spód wyłożyć kawałki brzoskwiń, a na nich rozsmarować budyń brzoskwiniowy. Owocowym dodatkiem do ciasta są brzoskwinie z syropu, a śmietankowa pianka budyniowa, poza niewątpliwym efektem estetycznym nadaje ciastu fajnej lekkości. Piec w temp. 180 C ok. 30-40 minut, aż wierzch ciasta ładnie się zrumieni. Pokroić w większą kostkę i na razie odstawić na bok. Przed podaniem wierzch ciasta oprószyć cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Jedną część ciasta zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych otworach. Każdą zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do zamrażalnika. Dodać łyżę cukru oraz skórkę otartą z jednej cytryny. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Kiedy cukier całkowicie się rozpuści, nie przerywając ubijania, dodać proszek budyniowy. Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę. Ciasto podzielić na 2 części. Pianka budyniowa: Białka ubić na pianę.