Zobacz też: Składniki: – 1,5 szklanki mąki – 400g waniliowego serka homogenizowanego – 3 jajka – łyżeczka proszku do pieczenia – 3 kostki smalcu – cukier puder do posypania Smalec rozpuszczamy w głębokim garnku. To przepis idealny na imprezy, rodzinne spotkania oraz na coś na słodko na co dzień. Zachęcam Was także do zrobienia faworków z ciasta francuskiego, do których znajdziecie link niżej – są smaczne, szybkie w przygotowaniu, proste, no i zdecydowanie mniej kaloryczne od tradycyjnych. To idealny przepis dla osób początkujących, które nie mają cierpliwości, czasu czy umiejętności do wykonania tradycyjnych pączków. Na rozgrzany tłuszcz, kładziemy łyżką ciasto, przewracając je tak, aby uformować kulki. Wczoraj miałam podejście do prawdziwych, babcinych pączków, jednak ciasto nie wyrosło tak jak trzeba. Następnie mieszamy w misce wszystkie składniki, aby powstała jednolita konsystencja.