Bananowe racuchy na maślance

Monika
Dania mączne
08.02.2017 22:34
Bananowe racuchy na maślance

składniki: 2 szklanki maślanki w temperaturze pokojowej 3 szklanki mąki 3 banany 2 łyżki cukru 25 g świeżych drożdży 1 jajko olej do smażenia Drożdże pokruszyć i przełożyć do miseczki, posypać cukrem i na chwile odstawić aby się rozpuściły. Odstawić w ciepłe miejsce na kilkanaście minut aby drożdże ruszyły. Gotowe ciasto dostawić w ciepłe miejsce aby podwoiło swoją objętość. Kolejny przepis z wykorzystaniem maślanki, której powstaje sporo po zrobieniu masełka. Następnie dodać kilka łyżek maślanki i dokładnie wymieszać. Następnie dodać rozgniecione banany i jeszcze raz wymieszać. Gdy ciasto już urośnie rozgrzać patelnię z odrobina oleju.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/02/bananowe-racuchy-na-maslance.html