Kotlety ziemniaczane

Agnieszka

Obiad

08.02.2017 12:32

Kotlety ziemniaczane

2 łyżki mąki 1 jajko 1 łyżka masła niewielka cebula ząbek czosnku 1/2 pęczku natki pietruszki sól, biały pieprz bułka tarta do panierki Jako mała dziewczynka, często po zakupach, odwiedzałam z mamą ulubiony Bar mleczny i zamawiałyśmy kotlety ziemniaczane. Ona najchętniej jada je z surówką z kapusty pekińskiej. Usmażone kotlety ułożyć na ręcznikach papierowych, by odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Kotlety ziemniaczane zawsze kojarzą mi się z dzieciństwem. Do ziemniaków dodać podsmażone warzywa, posiekaną natkę pietruszki, mąkę i jajko. Z powstałej masy formować kotlety. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zjemto.blog/2017/02/Kotlety-ziemniaczane.html