2 łyżki mąki 1 jajko 1 łyżka masła niewielka cebula ząbek czosnku 1/2 pęczku natki pietruszki sól, biały pieprz bułka tarta do panierki Jako mała dziewczynka, często po zakupach, odwiedzałam z mamą ulubiony Bar mleczny i zamawiałyśmy kotlety ziemniaczane. Ona najchętniej jada je z surówką z kapusty pekińskiej. Usmażone kotlety ułożyć na ręcznikach papierowych, by odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Kotlety ziemniaczane zawsze kojarzą mi się z dzieciństwem. Do ziemniaków dodać podsmażone warzywa, posiekaną natkę pietruszki, mąkę i jajko. Z powstałej masy formować kotlety. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://zjemto.blog/2017/02/Kotlety-ziemniaczane.html