Brownie błyskawiczne z malinami.

Desery
07.02.2017 18:13
Brownie błyskawiczne z malinami.

Składniki x1 x1,5 x2 x3 50 g oleju kokosowego (lub masła) 100 g czekolady ciemnej (powyżej 70% kakaa) 50 g czekolady mlecznej 130 g cukru (może być trzcinowy lub biały) 1 szczypta soli 15 g kakao (gorzkiego dobrej jakości) 3 duże jajka 1 łyżeczka cynamonu 40 g mąki kukurydzianej 1 szklanka malin (użyłam mrożonych) Czekoladę i olej kokosowy lub masło rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce na niższej mocy urządzenia, wymieszać do połączenie się składników, następnie dodać kakao , sól, cynamon i cukier, wymieszać rózgą (składniki płynne przed dodaniem mąki powinny być letnie) następnie dodać mąkę kukurydzianą i ponownie wymieszać do połączenia się wszystkich składników. Wstawić brownie do nagrzanego piekarnika, piec przez 30 minut lub do tak zwanego suchego patyczka, patyczek po wbiciu w ciasto może być lekko wilgotny, ale nie oblepiony surowym ciastem! Print Pin 5 z 3 głosów Brownie błyskawiczne Fantastyczne brownie z malinami o lepkim wnętrzu z soczystymi malinami, pyszne i bardzo łatwe! Ciasto jest bardzo kaloryczne, a takiej energii, jaką daje porcja brownie, bardzo potrzebujemy w chłodne dni. Pewna pani Mildred (z USA) piekąc ciasto czekoladowe zapomniała dodać proszku do pieczenia i z piekarnika zamiast puszystego ciasta wyjęła zakalec. Przepis jest tak prosty, że nawet 8-latek może samodzielnie przygotować taki deser, pozwólcie Waszym pociechom pobawić się w cukierników:) Na koniec dodać roztrzepane jajka oraz mrożone maliny (bez rozmrażania) i jeszcze raz wymieszać, ciasto przelać do przygotowanej formy, wyrównać wierzch. Brownie, jest to ciasto, które można nazwać czekoladowym zakalcem, ale jakim pysznym zakalcem!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://sprawdzonakuchnia.pl/brownie-blyskawiczne/