składniki: rolada 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia mus truskawkowy 350 g truskawek mrożonych lub świeżych 1 galaretka truskawkowa Najlepiej aby przed podaniem roladkę wystawić na ok 15 minut z lodówki wtedy mus troszkę się ogrzeje i nabierze takiej bardziej kremowej konsystencji. Akurat nie miałam żadnej śmietanki na krem ale z zamrażarki wyjęłam truskawki więc postanowiłam ją nadziać musem truskawkowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 10-15 minut aż ciasto lekko się przyrumieni. Masę wstawić na kilkanaście minut do lodówki aby lekko stężała i nabrała konsystencji idealnej do smarowania. Gorące ciasto położyć wierzchem na ściereczce i zwinąć wzdłuż dłuższego boku w roladę. Gdy truskawki sie rozmrożą zmiksować je na mus i połączyć z wystudzona galaretką. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ponownie zwinąć w roladę i odłożyć do lodówki aby masa dobrze stężała.