Składniki: (na tortownicę o śr. 24 cm) spód 200 g herbatników kakaowych 50 g masła masa serowa 1 kg tłustego twarogu zmielonego dwukrotnie (lub dobrej jakości sera wiaderkowego np. Piątnica) 200 ml śmietanki 30% lub 36% 5 jajek 1 i 3/4 szklanki cukru pudru cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy 5 batoników Milky Way polewa 140 g czekolady mlecznej 50 ml śmietanki 30% 1 łyżka masła Jeśli zdecydujecie się na pieczenie w kąpieli wodnej, sernik przygotowujecie w identyczny sposób. Studzić w uchylonym piekarniku, a następnie chłodzić kilka godzin w lodówce. Słodki w punkt, kremowy, lekko mazisty, a za sprawą kawałków czekolady ciekawy w przekroju. Ten sernik można piec na 2 sposoby, tradycyjnie lub w kąpieli wodnej. Jeśli nie piekliście jeszcze sernika w kąpieli wodnej, bardzo zachęcam i polecam. Wszystkie składniki masy serowej powinny być w temp. pokojowej. Wszystkie składniki masy serowej, poza batonikami umieścić w misie miksera. Piec w temperaturze 170 C ok. 60-70 minut. Piec w temp. 160 C ok 70 minut. Batoniki nie dominują w serniku, są dodatkiem do niego, podkreślają smak i przyjemną konsystencję. Schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Studzić w uchylonym piekarniku. Batony pokroić w mniejsze kawałki.