Domowe chipsy z piekarnika

Alicja
Przekąski
30.01.2017 23:14
Domowe chipsy z piekarnika

Składniki - 270 g ziemniaków - 1 łyżeczka cukru - 50 ml wrzątku - 1 płaska łyżeczka soli - 1,5 łyżeczki oliwy z oliwek Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce w plastry. Pieczemy przez 10 minut bez termoobiegu, a następnie 7 minut z termoobiegiem. Płuczemy 4 razy w bardzo zimnej wodzie w celu usunięcia skrobi. Ziemniaki zalewamy jeszcze raz zimną wodą i dodajemy mieszankę z cukrem. Osuszamy ziemniaki na ścierce - powinny być bardzo dokładnie wytarte. Pieczemy jeszcze 7 minut z termoobiegiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://czekoladowa---muffinka.blogspot.com/2017/01/domowe-chipsy-z-piekarnika.html