Pyszny makaron nadziewany farszem mięsno - pieczarkowym zapiekany w sosie pomidorowym 1 kg pieczarek 500 g mięsa mielonego 2 cebule 3 ząbki czosnku sól i pieprz majeranek 1 puszka pomidorów całych 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 i 1/2 szklanki wody 1 cebula 500 g makaronu paccheri (duże, krótkie rurki) masło do nasmarowania naczynia natka pietruszki do posypania Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek siekamy a pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach. W międzyczasie w wysokim naczyniu blendujemy pomidory z puszki z koncentratem, cebulą i wodą. Rurki makaronowe nadziewamy przygotowanym farszem i układamy je stojąco w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Tak przygotowane pieczemy pod przykryciem w 180 st. przez 25 min., a następnie 20 min.