Dyniowa rolada z kremem

Justyna

Desery

19.11.2017 13:59

Dyniowa rolada z kremem

Składniki:Ciasto dyniowe: - szklanka mąki pszennej - 3 jaja - 2/3 szklanki puree z dyni - szklanka cukru - łyżeczka cynamonu - pół łyżeczki proszku do pieczenia - pół łyżeczki sody oczyszczonej - szczypta soli - 450g kremowego serka np. Mój Ulubiony, Twój Smak - 100g miękkiego masła - 0,5-1 szklanka cukru pudru Przygotowanie: - Ostudzone ciasto delikatnie rozwijamy i smarujemy kremem na całej powierzchni, a następnie delikatnie z powrotem zwijamy w roladę, jednocześnie pozbywając się z ciasta papieru. - Gotową, zawiniętą roladę z kremem, owijamy w ściereczkę, lub papier do pieczenia i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc. - Upieczone ciasto wyciągamy od razu z piekarnika i razem z papierem do pieczenia kładziemy na suchej, czystej ściereczce. Ciasto dyniowe: - Piekarnik rozgrzewamy do 200st. - W jednej misce łączymy ze sobą suche składniki, tj. mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i sól. Dyniowa rolada z nutą cynamonu i delikatnym kremem na bazie serka - typowy jesienny deser :)

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.niepieprz.pl/dyniowa-rolada-z-kremem/