Szpinak w cieście filo

Przekąski
26.01.2017 15:41
Szpinak w cieście filo

It is great for a party as it is so called finger foods Szpinak w cieście filo składniki, na około 10 małych ruloników: 300g świeżego szpinaku ciasto filo 5 płatów pół opakowania sera feta pół papryki białko jajka mała czerwona cebula Szpinak w cieście filo wykonanie: Szpinak ugotować i odparować wodę, byle nie za długo, ja znów skorzystałam z parowaru i wrzuciłam go na 7 minut na parę. Ingredients for about 10 rolls 300 g fresh spinach filo pastry half package of feta cheese half red pepper egg white one small red onion Blanch spinach, I cooked it in a steamer. Doskonale sprawdzi się na imprezach, gdyż jest to tak zwane finger foods czyli coś małego co się je rękami. Posiekać drobno cebulę i paprykę, wszystko razem wymieszać, dodać białko jajka, choć nie jest to bardzo konieczne, dodać pokruszony ser feta. Płaty ciasta filo rozmrozić, rozkroić na pół, tak aby miały kształt prostokąta. Jeżeli lubicie szpinak, koniecznie spróbujcie tych przepisów: I love spinach, so today I have another recipe with use of spinach. Dużą łyżkę farszu zawijać w ciasto, piec 20 minut w 180 stopniach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://delusionalworldoftrine.blogspot.com/2016/11/spinach-for-second-time.html