Składniki
-
OWSIANE PANCAKES Z KOKOSEM/przepis własny/Składniki na ciasto:35 g (1/4 szklanki) bezglutenowych płatków owsianych (Provena)35 g (1/4 szklanki) mąki kokosowejok. 140-170 ml mleczka kokosowegoszczypta soliduże jajko1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżka suszonej żurawinyłyżka ekologicznej oliwy z oliwek extra virgin (Bio Levante)mała garść pokruszonych w blenderze plastrów kokosa (Bio Planet)łyżka erytrolu (Agnex)
Przepis
-
Przygotowanie:Płatki owsiane zalać wrzątkiem do ich poziomu i odstawić na 5 minut.Następnie zmiksować je z mąką, solą, jajkiem, proszkiemdo pieczenia i erytrolem na gładką masę (która powinna być gęstsza niż na naleśniki),a następnie dodać drobno pokruszone plastry kokosa i suszoną żurawinę.Odstawić na 5 minut, aby żurawina wchłonęła nadmiar wilgoci z ciasta.Na patelni rozgrzać oliwę i rozprowadzić ją po całej powierzchni.Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni około 4 minut z każdej strony.Po tym czasie zdjąć i podawać z kawą,twarożkiem, plastrami kiwi i cukrem pudrem trzcinowym.