Jeżeli chcesz prawidłowo smażyć to po pierwsze musisz wiedzieć co i w czym należy smażyć.
Jeżeli chcesz coś usmażyć w głębokim tłuszczu to frytkownica będzie najlepsza, ewentualnie garnek z grubym dnem.
Pamiętaj również żeby przygotować sobie ręczniki papierowe lub metalowy koszyk.
Dzięki temu z usmażonych produktów sprawniej pozbędziemy się nadmiaru tłuszczu.
Lubisz steki?
Do smażenia steków, kotletów itp najlepiej nada się żeliwna patelnia.
Świetnie trzyma ciepło i mamy pewność, że na całej jej powierzchni temperatura będzie taka sama.
Na czym smażyć naleśniki?
Naleśniki najlepiej smażyć na patelniach specjalnie do nich przeznaczonych.
Mają niski rant, a także teflonową powierzchnię, która skutecznie zapobiega przywieraniu.
Jeżeli lubisz kuchnię azjatycką to wykorzystaj wok.
To głęboka patelnia, która bardzo szybko się nagrzewa.
Dzięki niej w prosty sposób przyrządzisz makarony, ryż, warzywa czy owoce morza.