Jaglane bounty

Anna
Fit
22.01.2017 13:39
Jaglane bounty

1/4 szklanki mleka krowiego lub roślinnego* 2 tabliczki dobrej gorzkiej czekolady (około 160-200g) 2,5 szklanki wiórków kokosowych opcjonalnie 1 czubata łyżeczka miodu, stewii , ksylitolu lub innego słodzidła (ilość do smaku)** *osoby z nietolerancją powinny użyć mleka roślinnego lub bez laktozy ** weganie powinny użyć odpowiedniego słodzidła *osoby z nietolerancją powinny użyć mleka roślinnego lub bez laktozy ** weganie powinny użyć odpowiedniego słodzidła Przygotowanie: - Kaszę jaglaną ugotować według instrukcji na opakowaniu. Uwielbiam wszystko co kokosowe, ale niestety sklepowe słodycze oprócz strasznego składu, są dla mnie zazwyczaj za słodkie, stąd gdy najdzie mnie już ochota, to staram się ją zaspokoić w domowym zaciszu, dlatego dziś mam dla Was prawdziwy hit, który skradł moje serce! Nie zawierają zbędnego cukru oraz ulepszaczy, za to mają w sobie same dobroci: zdrową kaszę jaglaną, tłuszcz pochodzący z kokosa i magnez z gorzkiej czekolady. Nawet A., który zawsze krzywo patrzy na moje uzdrawianie słodyczy, przyznał rację, że są bardzo dobre, a co chwilę jakaś kuleczka wędrowała w jego buzi. Choć fakt, jest jedna mała wada – za szybko znikają, stąd radzę od razu zrobić z podwójnej porcji. W tym czasie uformować kulki/ batoniki z masy jaglano – kokosowej. Lekko przestudzoną kaszę zblendować na idealnie gładką masę, dodać w między czasie mleko.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/2017/01/jaglane-bounty.html