1 banan (najlepiej dojrzały) 1 jajko 35g mąki owsianej (lub zmielonych płatków owsianych)* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* *osoby z nietolerancjami powinny użyć produktów oznakowanych jako bezglutenowe *osoby z nietolerancjami powinny użyć produktów oznakowanych jako bezglutenowe Przygotowanie: - Banana zblendować lub rozgnieść widelcem. Wymieszać. - Mąkę owsianą wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy jajecznej. A zastosowań ma tak wiele - może być słodkim śniadaniem, przekąską czy zastąpić kawałek ciasta. Ja swoje chlebki/omlety zjadłam z pomarańczą, jogurtem naturalnym i miodem. Jedno śmiało mogę Wam powiedzieć smakuje rewelacyjnie i jest wystarczająco słodkie od banana. Wspaniałe śniadanie nie tylko na leniwy weekend, ale i w tygodniu.