Holenderskie pączki z rodzynkami i pomarańczą

Kasia
Desery
22.01.2017 11:08
Holenderskie pączki z rodzynkami i pomarańczą

Porcja ok 26 sztuk Składniki: 40 g drożdży 500 g mąki 100 g cukru 250 ml letniego mleka 1 skórka otarta z pomarańczy i cytryny szczypta soli 75 g masła 2 jajka 100 g rodzynek 100 g kandyzowanej skórki pomarańczy do smażenia olej ok 1 l Przygotowanie: W misce umieść trochę przesianej mąki, zrób w niej wgłębienie i umieść w nim skruszone drożdże, trochę cukru i połowę mleka. Rodzynki sparzyć wrzątkiem i osuszyć, dodać je razem ze skórką kandyzowaną do ciasta, ponownie wyrobić i odstawić pod przykryciem na kolejne 15 minut. W garnku rozgrzej olej temperatura 160C , za pomocą dwóch oprószonych mąką łyżek formuj paczki i smaż na złoty kolor z obu stron. Wszystko wyrobić na ciasto drożdżowe i odstawić pod przykryciem jeszcze na 15 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niezlymlynek.blogspot.com/2017/01/holenderskie-paczki-z-rodzynkami-i.html