Koreczki z klopsikami i makaronem

Malgorzata
Przekąski
20.01.2017 21:12
Koreczki z klopsikami i makaronem

English version Meatball pasta canapes (45 canapes) Ingredients: 45 pasta pieces, cooked according to package directions olive oil 450 g mięsa mielonego 1/2 onion, finely chopped 1/2 cup bread crumbs 1 red bell pepper, finely chopped 1 egg salt and pepper 1 clove garlic, minced 45 basil leaves 2 cups marinara sauce, store bought or homemade Preparation: In a small bowl mix cooked pasta with 1 tsp of oil and set aside. Składniki: 45 sztuk kokardek Lubelli, ugotowanych zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu oliwa z oliwek lub olej roślinny 450 g mięsa mielonego 1/2 cebuli, bardzo drobno posiekanej 1/2 szklanki bułki tartej 1 czerwona papryka, pokrojona w drobną kosteczkę 1 jajko sól i pieprz 1 ząbek czosnku, mięsa mielonego 45 liści bazylii 2 szklanki sosu pomidorowego, ze sklepu lub zrobionego w domu Przygotowanie: W małej misce wymieszać ugotowany makaron z odrobiną oleju i odstaw. W dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu 2 łyżki oleju, włóż klopsiki i smaż, często obracając, aż przestaną być surowe w środku, przez 6 do 7 minut. Dziś przedstawiam propozycję na fajne koreczki z klopsikami i makaronem w kształcie kokardek od Lubelli podane z bazylią i ulubionym sosem pomidorowym do maczania. Combine ground meat, onion, bread crumbs, bell pepper, egg and garlic in a bowl, Season to taste with salt and pepper and roll into 2 cm balls. Heat medium pan over medium heat, add some oil and bell pepper and cook until soft, for about 2-3 minutes. Rozgrzej odrobinę oleju w średniej patelni, włóż paprykę i smaż do miękkości, przez około 2-3 minuty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://karmelowy.pl/koreczki-klopsikami-makaronem-meatball-pasta-canapes/