Składniki: (na 12 sztuk) 500 g ziemniaków 100 g liści szpinaku 80 g sera żółtego 1 jajko 1 ząbek czosnku sól, biały pieprz panierka 2 jajka bułka tarta Jeśli macie ziemniaki pozostałe z poprzedniego obiadu, przygotujecie je w 10 minut. Krokiety ziemniaczane z dodatkiem świeżego szpinaku, czosnku i żółtego sera. Mogą być osobnym daniem, podane z jogurtem naturalnym, albo dodatkiem do sosu, np. pieczarkowego. Można też wykorzystać ziemniaki pozostałe z poprzedniego dnia. Każdy obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie bułce tartej. Sposób wykonania: Ziemniaki, obrać i ugotować w osolonej wodzie. Krokiety smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://zjemto.blog/2017/01/Krokiety-szpinakowe.html