Muffinki z malinami 2,5 szkl mąki pszennej 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szkl cukru pudru 1/2 szkl oleju 1 jajko 1/2 szkl mleka 1 cukier waniliowy 30 dkg świeżych lub mrożonych malin Uwielbiam muffinki za to, że robi się je błyskawicznie, nie trzeba wyciągać tysiąca przyborów, można do nich wrzucić dowolne dodatki (słodkie, słone) i za to, że ZAWSZE się udają. W blachę do pieczenia muufinek wkładam foremki i napełniam je ciastem do około 3/4 wysokości (z przepisu wyszło mi dokładnie 12). Wrzucam wszystko do jednej miski, mieszam łyżką i jeszcze nigdy się nie zdarzyło, żeby wyszły zakalcowate. Wszystkie przepisy głoszą, że trzeba oddzielnie zmieszać suche i oddzielnie mokre składniki i dopiero potem je połączyć.