Dodaję mascarpone i dżem i wyrabiam ręką, żeby składniki się połączyły a masa była na tyle wilgotna, żeby dało się uformować kulki (może trzeba będzie dodać więcej serka lub dżemu). My nie jesteśmy specjalnymi entuzjastami tego święta, wybieramy raczej 1-listopadową zadumę , ale że Niko ostatnio ma fazę na pająki, to jakoś tak wpasowało nam się w klimat. Z masy robię kulki, układam je na tacy (mi wyszło 15) i wstawiam do lodówki na 15 minut. czubata łyżka mascarpone 2 łyżki dżemu (u nas wiśniowy) 200 g gorzkiej czekolady posypka czekoladowa do dekoracji garść precelków lukrowane kulki Wyjmuję kulki z lodówki i również obtaczam w czekoladzie, a następnie w posypce.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://straszniesmaczne.blogspot.com/2017/10/cake-pops-pajaki.html