Gulasz drobiowy z ciecierzycą

Agnieszka
Obiad
18.01.2017 17:50
Gulasz drobiowy z ciecierzycą

Składniki: 300 g piersi z kurczaka 1 papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 mała puszka białej fasoli (ok. 180 g) 1 puszka ciecierzycy (ok. 300 g) 1 puszka pomidorów krojonych 2 jajka tymianek, oregano, płatki chili, sól, szczypta cukru, słodka papryka, mielony kminek Piekarnik nagrzać do temp. 200 C. W gulaszu zrobić 2 zagłębienia i wbić w nie jajka. Można podać go z kaszą, ryżem, chrupiącą bagietką, albo na meksykańską nutę, na tortilli. Sposób wykonania: Na oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dołożyć pokrojoną w drobną kostkę lub zmieloną pierś kurczaka. Patelnię z gulaszem wstawić do piekarnika i zapiekać, aż jajka się zetną. Bardzo sycące, dosyć pikantne, ale co najważniejsze bardzo zdrowe i niskokaloryczne danie jednogarnkowe.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zjemto.blog/2017/01/Gulasz-drobiowy-z-ciecierzyca.html