Pachnące i puszyste bułeczki z marmoladą i różą 1/2 kostki margaryny 2 kg mąki 3/4 l mleka 100 g drożdży 1 szklanka cukru cukier waniliowy 3-4 jajka marmolada + mały słoiczek konfitury z róży łyżka spirytusu olej do smarowania blachy cukier puder do posypania bułeczek Do lekko letniego mleka dodajemy pokruszone drożdże, trochę cukru i kilka łyżek mąki, mieszamy. Po wyrośnięciu sprawdzamy, czy ciasto jest dość gęste i nie przykleja się do ręki, jeżeli nie to dodajemy trochę mąki i formujemy okrągłe bułeczki jak pączki. W między czasie ubijamy jajka z cukrem i cukrem waniliowy (zostawiamy jedno białko do smarowania bułeczek). Do wyrośniętych drożdży dodajemy jajka, mąkę, rozpuszczoną i wystudzoną margarynę, spirytus, wszystko wyrabiamy i odstawiamy do ponownego wyrośnięcia.