Sałatka awokado z jajkiem - idealna przekąska

Krzysztof
Przekąski
21.02.2014 12:20
Sałatka awokado z jajkiem - idealna przekąska

Przepis

Składniki:

1 awokado

2 jajka ugotowane na twardo (5-6 minut)

1/2 średniej cebuli

2 ząbki czosnku

4 łyżki oliwy

2 szczypty soli morskiej

1 szczypta pieprzu czarnego

1 szczypta pieprzu cayenne

1 szczypta kurkumy

kilka listków świeżej natki pietruszki

1/2 cytryny

chleb pszenno-żytni z ziarnami (własny wypiek)

Wykonanie:

Obrane awokado i ugotowane jajka kroimy w małą kosteczkę, siekamy cebulkę, czosnek. Wszystko łączymy w misce dolewając oliwę i wyciskając sok z połowy cytryny. Przyprawiamy i na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, układamy na kanapce i serwujemy.