Leczo z cukinią i mięsem mielonym

Helka
Obiad
12.01.2017 16:59
Leczo z cukinią i mięsem mielonym

3 małe cebule (ok. 220g) 3-4 ogórki konserwowe (ok. 150g) 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka bazylii suszonej 1 łyżeczka suszonego tymianku szczypta chilli w proszku (lub więcej – wedle uznania) 2 łyżeczki cukru 1 puszka pomidorów (400g netto, po odsączeniu 240g; krojonych lub całych i można je rozdrobnić) przecier pomidorowy w kartoniku (500g) sól, pieprz do smaku oliwa z oliwek lub olej rzepakowy do smażenia Leczo z parówkami i pieczarkami lub na Leczo z kabaczkiem i kiełbasą Leczo z cukinią i mięsem mielonym – Składniki: 1 średnia cukinia (ok. 500g) 500g mięsa mielonego z indyka 3 duże papryki czerwone (ok.750g) Leczo z cukinią i mięsem mielonym – to pyszna alternatywa dla leczo z kiełbasą :) Leczo z cukinią i mięsem mielonym – Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek lub olej rzepakowy, zeszklić cebulę. Do usmażonego mięsa wrzucić pokrojoną paprykę, doprawić słodką papryką, bazylią, tymiankiem, chilli w proszku oraz cukrem, wymieszać. Kolejno dodać pomidory z puszki, przemieszać i dusić ok. 10-15 minut (aż warzywa zmiękną).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarneprzeboje.pl/2017/01/12/leczo-z-cukinia-i-miesem-mielonym/