Ponadto: 2/3 szklanki bulionu 2/3 szklanki mleka 2 garście mrożonki warzywnej do zupy (marchew, fasola, groszek, seler, por itp.) 2 łyżki masła 2 łyżki mąki natka pietruszki gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie Do mięsa mielonego dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko, przyprawy i około łyżkę bułki tartej. Przepis na delikatne pulpety wieprzowe w szybkim sosie na mleku z warzywami. Składniki: Pulpety: 300 g mięsa mielonego wieprzowego ząbek czosnku jajko bułka tarta sól, pieprz Całość wyrabiamy na gładką masę, jeśli będzie zbyt luźna, dodajemy jeszcze trochę bułki tartej.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://e-przepisykulinarne.pl/2017/01/pulpety-w-bialym-sosie-z-warzywami/