Sałatka z krewetkami i różowym sosem

Agata
Sałatki
12.01.2017 10:27
Sałatka z krewetkami i różowym sosem

Sałatka z krewetkami i różowym sosem 15 minut Składniki: 300 g gotowanych obranych krewetek 4 jajka na twardo różnokolorowe pomidorki koktajlowe listki rukoli listki szpinaku baby Różowy sos: 1 łyżka majonezu 2 łyżki naturalnego jogurtu 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka sosu Worcestershire sól pieprz Wykonanie: W szklance mieszamy wszystkie składniki sosu. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, zawsze szybko znika z półmiska i na pewno nacieszy nasze oczy pięknymi kolorami w te zimowe i śnieżnie dni. Pomidorki kroimy na połówki bądź na ćwiartki, jajka kroimy w ósemki. Na listkach układamy wszystkie składniki, krewetki możemy przeciąć wzdłuż na pół.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2017/01/salatka-z-krewetkami-i-rozowym-sosem.html