Żeberka

Basia
Obiad
11.01.2017 8:44
Żeberka

Składniki: Sposób przygotowania: - 1,50 kg żeberek - 2 duże czerwone cebule - 5 ząbków czosnku - śmietana - sok z połowy cytryny - majeranek - sól, pieprz - cukier - smalec Żeberka solimy i pieprzymy z każdej strony. Żeberka można podawać w panierce czy w śmietanowym sosie . Duszone żeberka z cebulą i czosnkiem- idealne nie tylko na niedzielny obiad. Smażmy z każdej strony na złoty kolor. Cebulę kroimy w piórka, czosnek w plasterki. źródło: przepis własny Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: ok. 2 h Wlewamy 4-5 szklanek wody (tak żeby mięso było przykryte). Żeberka najlepiej smakują w towarzystwie klusek śląskich i modrej kapusty. Sos na bazie żeberek nie ma sobie równych. Dusimy pod przykryciem do czasu aż mięso stanie się miękkie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2017/01/zeberka-duszone-w-cebuli.html