Składniki: - ok 1 kg karkówki - 3 posiekane ząbki czosnku - sól, pieprz - jedna średnia cebula marynata: - 2 łyżki sosu worcestershire - 3 łyżki sosu sojowego Kikkoman - 2 łyżki miodu naturalnego, płynnego miodu - łyżeczka ostrej musztardy - 2 łyżki ketchupu pikantnego - łyżeczka wędzonej słodkiej papryki - 1/2 łyżeczki ostrej papryki - 1 łyżeczka tymianku - 1 łyżeczka majeranku Karkówkę kroimy w ok 2 cm plastry. Długo nosiłam się z zamiarem kupna sosu worcestershire i w końcu jest :) To sos, który powstaje dzięki procesowi fermentacji, ma lekko korzenny, pikantny smak. Plastry przekładamy do naczynia żaroodpornego z pokrywką, lub do rękawa (osobiście wolę metodę z rękawem), pomiędzy nimi układamy cebulkę i zalewamy pozostałą marynatą. Składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy i zalewamy karkówkę dbając by marynata dostała się pomiędzy każdy z plasterków. Ja swoją karkówkę podałam z ziemniaczkami pieczonymi z tymiankiem, papryką wędzoną i solą morską.