Ciasto truskawkowe pozasezonowe

Gabriela
Ciasta
11.01.2017 8:52
Ciasto truskawkowe pozasezonowe

Piekłam w blaszce o wymiarach 25 cm x 42 cm. Składniki: Masa 2 budynie śmietankowe 750 ml mleka 4 łyżki cukru 1 kostka masła Masa truskawkowa duży słoik dżemu truskawkowego (u mnie 1 litr) 3 łyżki żelatyny dodatkowo należy upiec ciemny biszkopt z 5 jajek Wykonanie: Biszkopt ułożyć w blaszce w której był pieczony najlepiej na nowym papierze do pieczenia, nawilżyć go przegotowaną, zimną wodą. Masę wyłożyć na biszkopt. Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki wrzątku tak aby nie było grudek. Dżem zblendować na płynną masę na końcu dodać zimną żelatynę i jeszcze raz zblendować.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lubieessc.blogspot.com/2017/01/ciastotruskawkowe.html