Muffinki dyniowe z żurawiną

Basia
Desery
23.11.2017 12:14
Muffinki dyniowe z żurawiną

Składniki: Sposób przygotowania: - 40 dag puree z dyni - 30 dag mąki pszennej - 2 garście żurawiny - 20 dag cukru (najlepszy będzie trzcinowy) - 4 jajka - 200 ml oleju - 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich - 2 łyżki miodu - 2 łyżeczki sody oczyszczonej - 2 łyżeczki cynamonu - łyżeczka imbiru - łyżeczka kardamonu Jako, że posiadam nadmiar puree z dyni (przepis jak je zrobić znajdziecie tutaj ), tym razem postawiłam na muffinki dyniowe. Kolejną zaletą jest to, że można przygotować je z małym dzieckiem, nie zamykając się samotnie w kuchni. Posiadając w domu zaledwie kilka tylko składników można przygotować coś na prawdę pysznego (aby przygotować bazę podstawową). Można natomiast cudować i kombinować z dodatkami i przyprawami, wtedy babeczki za każdym razem smakują i wyglądają inaczej. Uważam, że jest to najprostszy do przygotowania sposób na słodki podwieczorek . Dodajemy składniki mokre, tj.: puree z dynie, olej i miód. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2017/11/muffiny-dyniowe.html