Pozostałe skrawki ciasta delikatnie zagniatamy, rozwałkowujemy na grubość około 2 cm, wycinamy kółka, które układamy na drugiej blaszce, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia. Dietetyczne pączki pieczone w piekarniku - Tłusty Czwartek też może być zdrowy 25 g drożdży 1 szklanka ciepłego mleka około 2,5 szklanki mąki + do podsypywania 1/4 szklanki cukru 1 jajko dżem lub marmolada cukier puder Po wyrośnięciu przekładamy na stolnicę oprószoną mąką (ciasta nie zagniatamy) i delikatnie wałkujemy na grubość około 2 cm. Wyrobione ciasto przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ciasta (powinno podwoić swoją objętość). Układamy w sporych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczka i pozostawiamy do wyrośnięcia. Zaczyn zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 15 min.