Składniki na 10-12 drożdżówek: 250-300 g mąki 4 łyżki cukru pudru 100 g zimnego masła 35 g drożdży 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 jajka ( odłóżmy odrobinę do posmarowania ciastek po wierzchu ) cukier puder polecam Diamant Nadzienie Serowe: 200 g sera twarogowego 2 łyżki cukru pudru 1 żółtko skórka z pomarańczy rodzynki Pyszne drożdżówki z serem i rodzynkami które szybciutko się robi gdyż nie potrzebują czasu na wyrastanie. 4. Ciasto wałkuje na grubość 3-4 mm i kroje na kwadraty o boku mniej więcej 8-10 cm. Serek mieszamy na gładką masę z cukrem pudrem, skórka z pomarańczy i żółtkiem. 2. Drożdże rozcieram ze śmietaną i dodaje do maki z masłem ( które są już kruszonką ;). 1. Mąkę, cukier puder i masło siekam dziobie łyżką w misce aby stworzyła się kruszonka.