Składniki: (blacha 35x25 lub 25x40) Biszkopt: - 5 jajek - 6 łyżek cukru - 5 łyżek mąki - 1 łyżka kakao - 2 łyżki mielonej kawy - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: - 500 ml mleka - 2 łyżki cukru - 16 g cukru waniliowego - 2 łyżki mąki - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 200 g margaryny Masa śmietanowa: - 500 ml śmietany 30% - 2 łyżki cukru pudru - 5 łyżek kawy cappuccino -dowolny smak - galaretka cytrynowa - 2 paczki herbatników (około 50 sztuk) - 5 łyżek dżemu porzeczkowego - puszka masy kajmakowej (ja użyłam zwykłej, ale może być kakaowa) Białka ubić na sztywno, dodawać po łyżce cukru. Z mleka odlać 1/2 szklanki i wymieszać w nim obie mąki, a resztę mleka zagotować z cukrami. Na masę budyniową ułożyć herbatniki, następnie masę kajmakową i znowu warstwę herbatników, którą smarujemy dżemem. Wstawić na chwilę do lodówki i w tym czasie przygotować masę śmietanową. Do gotującego mleka wlać rozrobione w mleku mąki, chwilę pogotować. Masę budyniową wyłożyć na upieczony i wystudzony biszkopt.