Przecier ogórkowy na zimę

Karolina
Przetwory
29.08.2016 22:34
Przecier ogórkowy na zimę

Składniki: - ogórki gruntowe (ilość wedle zapotrzebowania) - sól (łyżka na kilogram ogórków) - gałązki kopru (najlepiej z kwiatostanem, czyli nasionkami) - czosnek - ziele angielskie Ogórki dokładnie umyć i obciąć końcówki, ponieważ mogą mieć gorzki smak. Następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub na szatkownicy (dużo mniej czasu zajmuje na szatkownicy, zwłaszcza przy większej ilości ogórków). Do każdego wyparzonego słoiczka nałożyć kulkę ziela angielskiego, ząbek czosnku (najlepiej przekroić na pół lub na cztery) i gałązki kopru.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://talerzprzyjemnosci.blogspot.com/2016/08/przecier-ogorkowy-na-zime.html