Deser Nice Cream bananowo – jagodowy z mleczkiem kokosowym Składniki na 2 porcje: 2 duże, zmrożone, dojrzałe banany (mogą być również dobrze schłodzone) 3/4 szklanki mrożonych jagód 400ml mleczka kokosowego (najlepiej w puszce), które stało w lodówce przez około 2-3 dni niewstrząsane Dodatkowo: 1 łyżka soku z cytryny banan do ozdoby jagody do posypania 1. Mleczko otworzyć i z wierzchu zebrać dwie kopiaste łyżki śmietanki do miseczki (bez wody; mleczko kokosowe, jak postoi przez około 2-3 dni bez wstrząsania, rozwarstwi się na śmietankę i wodę). 2. Do wysokiego naczynia dodać banany, jagody, resztę mleczka kokosowego z puszki i dokładnie zmiksować blenderem. 3. Odłożoną śmietankę koksową ubić na sztywno mikserem ustawionym na najwyższe obroty i ozdobić nią wierzch deseru. Banana pokroić na plasterki, skropić sokiem z cytryn i ułożyć go ładnie na deserze.